De werkzaamheden zullen ongetwijfeld wat overlast geven. (Foto: Robbert Beurse)

Nieuw elektriciteitsstation op terrein van Heineken in Zoeterwoude

Op het terrein van Heineken aan de Burgemeester Smeetsweg in Zoeterwoude bouwt Liander vanaf deze week een nieuw elektriciteitsstation. Dit vanwege de toenemende vraag naar energie van Heineken en andere bedrijven. Ook worden er vanuit dit station nieuwe kabelverbindingen gelegd.

Dit om toekomstige klanten en nieuwe woningen aan te kunnen sluiten en duurzame energie te kunnen terugleveren.

In totaal maakt Liander acht ondergrondse boringen met dertig nieuwe kabelverbindingen in een totale lengte van 7,4 km. Voor de aansluiting van de nieuwe verbindingen op het bestaande elektriciteitsnet graven ze in en naast het fietspad aan de Hoge Rijndijk.

Liander meldt dat ze zorgen voor duidelijke afzettingen en bewegwijzering voor tijdelijke verkeersroutes. “Dit gaat op sommige punten overlast geven, maar we proberen dit voor omliggende bedrijven en omwonenden zoveel mogelijk te beperken”, aldus Liander. Aannemer Visser & Smit Hanab voert de werkzaamheden uit.

Stroomuitval
Als Liander de elektriciteitskabels gaat vervangen wordt de elektriciteit tijdelijk afgesloten, zodat de monteurs veilig hun werk kunnen doen. Inwoners die hiermee te maken krijgen, worden hier ongeveer drie werkdagen van tevoren van op de hoogte gesteld. Ze ontvangen een brief met daarin de datum en het tijdstip van de stroomonderbreking.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×