De Vredeskerk in de Professoren- en Burgemeesterwijk waar asielzoekers opgevangen gaan worden. (Foto: Louis Smit)

Vredeskerk in ProfBurgwijk vangt asielzoekers op

De Vredeskerk aan de Van Vollenhovenkade gaat binnenkort huisvesting bieden aan een asielzoekersgezin. Dat heeft de Protestantse Gemeente Leiden bekendgemaakt. De kerk ligt op de grens van de Professorenwijk en de Burgemeesterswijk.

Een zaal in de Vredeskerk wordt omgebouwd tot geschikt verblijf. Het betreft noodopvang, om de overloop in het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. “De asielprocedure voor dit gezin moet nog opgestart worden. In afwachting van de uitkomst daarvan zullen ze ergens een onderkomen moeten hebben”, aldus de Protestantse Gemeente.

Het onderdak wordt in principe geboden voor een periode van drie maanden. De geloofsgemeenschap van de Vredeskerk laat in haar nieuwsbrief weten dat, als alles loopt zoals gepland, de omgebouwde zaal op zondag 24 september grotendeels gereed zal zijn om de gasten te ontvangen. Na de dienst op die dag worden de kerkgangers bijgepraat over de de opvang van de  asielzoekers. Ook kunnen zij een kijkje nemen in het onderkomen.

Regenboog
Vorig jaar bood kerkelijk centrum De Regenboog in de Merenwijk tijdelijk huisvesting aan een Syrisch gezin. Dat kon zich later definitief in Dronten vestigen. De Maria Middelareskerk aan de Rijndijk opende vorig jaar ook de deuren voor vluchtelingen.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×