(Foto: Circus Miloco)

Circus Miloco op zoek naar een nieuwe accommodatie

Het Leidse kindercircus Miloco dat al 21 jaar circuslessen aan de jeugd biedt, staat voor een uitdaging. In 2025 wordt de gymzaal aan de Lammenschansweg waar zij gebruik van maken, afgebroken om plaats te maken voor woningen.

Zo’n zeven jaar geleden werd al gezegd dat het circus uiteindelijk een andere accommodatie zouden moeten vinden, “We hebben van de gemeente een hele tijd te horen gekregen dat het wel goed zou komen. Het wordt nu wel steeds korter dag, omdat we nog steeds geen zekerheid hebben over een plek waar we terecht kunnen”, vertelt circusdirecteur Jeroen van Ede. Naast een jaartal is er nog geen exacte datum bekend voor wanneer ze de huidige zaal uit moeten. Dat zorgt voor veel onduidelijkheid in de groep.

“We zijn actief op zoek naar een nieuwe zaal waar we ons kunnen vestigen”, zegt Van Ede in de uitzending bij Sleutelstad. “Idealiter zou dit een bestaande gymzaal kunnen zijn waar we alle naschoolse uren kunnen huren. En ook de mogelijkheid om les te geven op zaterdag en zondag”, zegt mede-eigenaar Minke Dreef van Circus Miloco. “Bovendien hebben we voldoende opslagruimte nodig voor onze materialen, vergelijkbaar met de container die we momenteel gebruiken.” De vereisten voor zo’n ruimte zijn minimaal 270 vierkante meter met een hoogte van 5,5 meter.

Directeur Jeroen van Ede van Circus Miloco praat bij Sleutelstad over de zoektocht naar een nieuwe locatie.

Eerder toonde Miloco interesse voor een gymzaal bij de Oppenheimstraat in de Burgemeesterswijk. Dat ging uiteindelijk niet door vanwege een gebrek aan opslagruimte. De voorkeur voor de locatie van hun nieuwe zaal gaat sterk uit naar een plek in Leiden, waar ze als circus ook begonnen zijn. Maar accommodaties rondom de stad staan ook op de kaart, “Stiekem lopen we daar wel naar te kijken. Een bedrijfshal zou ook nog een goede optie kunnen zijn. En die heb je bijvoorbeeld meer in Leiderdorp.” Boven alles hoopt Miloco dat ze een Leids circus kunnen blijven, besluit Jeroen van Ede. Terwijl deze zoektocht gaande is, gaan de activiteiten van het circus gewoon door.

Tips en suggesties voor geschikte locaties zijn welkom op info@circusmiloco.com.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×