(Video: Jelle Broekstra en Jan Frensen)

Kabouterpad bij kinderboerderij Merenwijk geopend

Het eerste kabouterpad van Leiden is donderdagochtend geopend in het Merenwijkpark. Daarmee is uitvoering gegeven een aan idee van David Brandwijk die met zijn kinderen elders in het land al vaker zulke kabouterpaden langsging. “Waarom hebben we dat hier niet, dacht ik. Dus toen heb ik dat voorgesteld.”

Met een grote grijns op zijn gezicht loopt Brandwijk mee met de eerste groep kinderen die de kaboutertocht loopt. “Daar doe je het voor. Het is zo leuk om te zien als het loopt zoals je het bedacht hebt.” Hoewel Brandwijk het initiatief bedacht gaat het hier om een samenwerkingsproject. Zo zorgde de gemeente Leiden voor financiering, stelde stichting Naar Buiten een opdrachtenboekje samen en werden de kabouterpalen beschilderd door medewerkers van de Haardstee.

Wethouder Jermoumi mocht het pad officieel openen. Hij juicht het initiatief toe. “Het is heel belangrijk dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking komen met onderwijs. Hier leren ze spelenderwijs van alles over de natuur. Vanuit de gemeente is er een budget om dit te faciliteren.”

Een kabouterpad is een speurtocht voor kinderen tussen de 5 en 6 jaar. Ze gaan in het bos of in een park op zoek naar geschilderde kabouterpaaltjes. Daar kunnen ze dan opdrachten doen of vragen beantwoorden. Het kabouterpad bij Kinderboerderij Merenwijk heeft 25 beschilderde palen. Mensen die de kaboutertocht willen lopen kunnen bij het Theehuis de Trotse Pauw op de kinderboerderij een boekje ophalen.

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×