Kleindochter Lieke da Costa onthult het muurgedicht dat haar opa schreef. (Video: Jelle Broekstra)

Oegstgeest heeft een kindvriendelijk muurgedicht

Op de muur van Juffermansstraat 50 in Oegstgeest staat sinds kort een kindvriendelijk gedicht: ‘Jij voor deze muur’. Dichter Ronald da Costa schreef het gedicht. Het ontwerp en de uitvoering zijn van de hand van kunstenares Judith van der Meer. Vrijdag werd het muurgedicht officieel onthuld met een voordracht door de kleindochter van de dichter, Lieke da Costa.

Het gedicht siert de woning van oud-wethouder Arjan de Kok en Cora Smit. “Ik heb min of meer als geintje gezegd dat het bij ons kan”, vertelt De Kok. “En nu staat het gedicht er. Het is een heel begrijpelijk gedicht. Kinderen komen hier langs op weg naar school. Ze lezen het elkaar voor en dat is leuk om te zien.”

Dichter Da Costa koos er bewust voor om een eenvoudig gedicht te schrijven. Da Costa: “Ik houd niet van moeilijke gedichten. Iedereen, ook kinderen en ouderen moeten het kunnen lezen. Deze plek in de Jufferstraat is ideaal. Hier komen verschillende straten samen. Als het nu regent of de zon schijnt, je kunt linksaf en rechtsaf. Het is een knooppunt.”

Op initiatief van Cultuurfonds Oegstgeest en het Oegstgeester Muurgedichten Actiecomité verschenen eerder al vier andere muurgedichten in Oegstgeest: ‘De Herinnering’ van Jan Wolkers, ‘Het bijzonderste gewoon’ van Anke Kuypers, ‘De Grens’ van Willem de Bondt en ‘Landschap’ van Jozef Deleu. De Kok is wel voorstander van meer muurgedichten in Oegstgeest: “Het is leuk om een gedicht op je muur te hebben. Ik kan het iedereen aanraden.”

Cultuur Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×