Oude vrienden zien en nieuwe herinneringen maken bij de reünie. (Video: Brigit Disseldorp)

Reünie Stedelijk Gymnasium: 'Het is gewoon een community'

De reünie van het Stedelijk Gymnasium trok afgelopen zaterdag ruim 2000 bezoekers. De reünie werd georganiseerd wegens het 700-jarig bestaan van de school, dat het hele jaar door gevierd wordt.

Veel oud-scholieren kwamen af op de reünie om oude vrienden weer te zien en nieuwe herinneringen te maken. Zo waren er oud-leerlingen aanwezig die in het jaar 1943 zijn afgestudeerd, maar ook leerlingen die het afgelopen jaar hun school hebben afgerond. De bezoekers konden op de reünie, naast elkaar ontmoeten met een hapje en een drankje, een foto laten maken met hun oude klas en lessen bezoeken.

Op de reünie lijken de oud-scholieren even één grote familie te zijn. “Het is gewoon een community”, vertelt organisator Trudy Kwik. “Er worden lessen gegeven en iedereen is daar gewoon razend enthousiast over. Oud-docenten zijn er en die willen gewoon heel graag hun oud-leerlingen weer zien, en de oud-leerlingen willen hun weer zien. Ik vind het heel bijzonder”.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×