Naast de regenboogvlag hangt de stadsvlag van Van Eetens geboorteplaats Den Bosch. (Foto: Chris de Waard)

Voorvechter Leidse lhbtiq+-emancipatie Peter van Eeten overleden

Na een kort ziekbed is Peter van Eeten maandagmiddag op 75-jarige leeftijd overleden. Van Eeten was in 1970 een van de mensen van het eerste uur van de Leidse Werkgroep Homoseksualiteit (LWH), de voorloper van het huidige COC Leiden, waar hij tot voor kort nog actief was.

Peters echtgenoot Gerard Tellers heeft de regenboogvlag al een paar dagen halfstok hangen bij hun woning aan de Witte Singel. Het vlaggen bij speciale gebeurtenissen was al jaren een hobby van de twee. Naast de regenboogvlag wappert daar nu ook de stadsvlag van Van Eetens geboorteplaats Den Bosch. Een mooi eerbetoon aan de man die zich meer dan vijftig jaar vol passie heeft ingezet voor de Leidse lhbtiq+-emancipatie: COC Leiden kende hem daarvoor in 2017 de Henk van Puttenprijs toe.

Peter van Eeten (helemaal links op de foto) bij het COC Leiden. (Foto: Chris de Waard)

Onderzoek
Van Eeten heeft naast zijn vrijwilligerswerk bij COC Leiden ook jaren geijverd voor meer openheid en wetenschappelijk onderzoek op het terrein van de seksuologie. Hij ontving daarvoor  in 1997 de ‘Van Emde Boas – Van Usselprijs‘ van de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie (NVVS). Andere organisaties waar Peter actief was, zijn de Kindertelefoon, Vluchtelingenwerk Katwijk, Amnesty International, de Schorerstichting, het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Seksualiteit (FWOS) en Vrijmetselaarsloge La Vertu.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×