Ondertussen lopen de uit Griekenland afkomstige katten vrolijk door het café. (Video: Jelle Broekstra en Jan Frensen)

Kattencafé Sophie herstelt van coronakater

De eerste jaren van Kattencafé Sophie in de Leidse Haarlemmerstraat waren niet makkelijk. Twee maanden na de opening sloeg de coronacrisis toe en moest oprichter Chantal Vijlbrief haar deuren weer sluiten. Een paar jaar later lijkt alles weer op zijn pootjes terechtgekomen.

De oprichting van het café was überhaupt een gedurfd plan want startkapitaal ontbrak. “Ik heb toen via crowdfunding het benodigde bedrag opgehaald”, vertelt Vijlbrief. Die vroege ondersteuners zijn de voornaamste reden dat het café nu nog bestaat. “Ik kreeg geen enkele ondersteuning van de overheid omdat ik nog maar zo kort open was. De crowdfunders en mijn verhuurder hebben mij echt gered”, zegt Vijlbrief. Ze opende een webshop en nam een parttime baan in de zorg.

Omgooien
Inmiddels zijn betere tijden aangebroken en kijkt Vijlbrief weer vooruit. “Ik heb nu vijf mensen in dienst en de zaken lopen goed. Wat ik in de toekomst nog leuk zou vinden is verhuizen naar een pand met een binnentuin.” Ondertussen lopen de uit Griekenland afkomstige asielkatten vrolijk het café rond. “Wees niet verbaasd als er plotseling een op tafel springt. Ze gooien bijna nooit wat om maar let op je drankje want dat willen ze nog wel eens opdrinken.”

 

 

 

 

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×