De dierenambulance zit in zwaar weer, onder meer door tekort aan vrijwilligers en een overvol dierenasiel. (Foto: Emile van Aelst)

Dierenambulance krijgt geen steun van Oegstgeest: 'Zwaar teleurgesteld'

De Dierenambulance-Vogelasiel regio Leiden krijgt geen financiële steun van de gemeente Oegstgeest. De stichting had gevraagd om een subsidie van 25 cent per inwoner, maar het college ziet geen ruimte in de begroting. De organisatie achter de dierenambulance reageert teleurgesteld: “Wij zijn vorig jaar 429 keer uitgerukt naar Oegstgeest. Dat hier dan niets tegenover staat vinden wij meer dan treurig”, aldus voorzitter Jaap van Meijgaarden.

De dierenambulance zit in zwaar weer, onder meer door een tekort aan vrijwilligers en een overvol asiel. Om de problemen het hoofd te bieden had de organisatie aan alle gemeenten die ze dienen een verzoek voor subsidie gestuurd. “Het lijkt erop dat we dit van alle gemeenten krijgen, behalve van Oegstgeest. We hopen daarom dat de bewoners en de gemeenteraad van Oegstgeest het college op andere gedachten zullen brengen.”

De gemeente Oegstgeest licht het weigeren van de subsidie in een brief aan de organisatie toe. “Als gemeente hebben we te maken met een aanzienlijke bezuinigingsdoelstelling. Daarom hebben we pijnlijke keuzes moeten maken.”

Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×