Op zoek naar Bodemdieren onder stenen of planken (Video: Brigit Disseldorp)

MEC Leiderdorp organiseert Kleine Diertjes Safari tijdens Bodemdierendagen

Ze zijn overal, maar niet altijd even goed te zien: bodemdieren. Maar ze zijn onmisbaar voor een gezonde bodem. Om de diertjes onder de aandacht te krijgen worden jaarlijks de landelijke Bodemdierendagen georganiseerd. Het Milieu Educatief Centrum in Leiderdorp doet daar dit jaar ook aan mee.

Bodemdieren zijn eigenlijk verantwoordelijk voor wat er boven de grond gebeurt. “We denken ‘goh, wat doet die plant het goed’, maar eigenlijk doet die plant het zo goed, omdat onder de grond een heel legertje bezig is om voedingsstoffen vrij te maken”, vertelt Marian Kathmann van IVN-Leidse regio. ”Als er heel veel bladeren zijn, worden die opgegeten en verteerd. Vooral de kleine bacteriën en schimmels.”

De Bodemdierendagen vinden dit jaar plaats van 22 september tot en met 8 oktober. Op zondag 24 september organiseert MEC Leiderdorp de Kleine Beestjes Safari. Kinderen en hun begeleiders kunnen dan van 14.00 tot 16.00 uur samen op zoektocht naar de bodemdieren in park de Houtkamp en ze vervolgens bekijken bij het MEC in De Sterrentuin. Bij de zoektocht ontvangen de kinderen een zoekkaart met alle bodemdiertjes, zodat zij ook thuis door kunnen speuren.

Duurzaamheid Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×