(Foto: Gerry van Bakel)

Ruim tweeduizend deelnemers voor 100 Bruggenloop

Meer dan tweeduizend lopers hebben zich ingeschreven voor de tweede editie van de 100 Bruggenloop die dit weekend in Leiden wordt gehouden. Op zaterdag wandelen ongeveer 1.600 deelnemers door de stad, op zondag trekken de resterende 400 een sprintje.

“Maar loop niet al te hard he”, zegt mede-organisator Frank van Leeuwen. “De stad ligt er zondagochtend vroeg zo mooi bij. Daar moet je ook gewoon van genieten.” Van Leeuwen benadrukt dat de 100 Bruggenloop geen wedstrijd is. “Absoluut niet. Het is echt voor recreatielopers. Een fun run.”

Frank van Leeuwen staat met mede-organisator Jeroen Maters en alle vrijwilligers die bij de 100 Bruggenloop betrokken zijn klaar om er weer een mooi sportief weekend van te maken.

Parcours
Het parcours is dit jaar iets anders dan vorig jaar. “Deels aan de hand van opmerkingen en ervaringen van onszelf en van deelnemers die vorig jaar meeliepen, maar ook omdat het soms niet anders kan. Zo wordt bij de Hortus botanicus een nieuwe brug gebouwd, dus daar kunnen we niet overheen.”

Net als in 2022 zijn de start en finish op de Vismarkt bij het stadhuis. De Koornbeursbrug is de eerste van de 100 bruggen die de lopers tegenkomen. Na ruim negentien kilometer is de oudste brug van Leiden, de Visbrug bij de Hoogstraat, de laatste voor de finish.

Na inschrijving
Wie op het laatste moment toch nog mee wil wandelen (zaterdag) of rennen (zondag) kan zich tussen 8.00 en 8.30 uur melden bij het startterrein van de 100 Bruggenloop voor de na inschrijving. “Plek om mee te doen is er wel, maar we hebben natuurlijk wel een bepaald aantal medailles ingekocht en op is op”, zegt Van Leeuwen nog.

Leiden Sport 100 bruggenloop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×