Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van GroenLinks-raadslid Marleen Schreuder. “De pizza is zo al erg lekker, maar als je het net iets te weinig vindt, kan je er een lekkere groene salade bij nemen.
Ingrediënten voor twee personen:
Pizzadeeg (bijvoorbeeld van Jan of Tante Fannie)
Tomato frito/tomatensaus
4 vijgen
1 aubergine
Balsamico creme
Vegan strooikaas
Optioneel:
Verse of gedroogde basilicum
Bereiding:
Stap 1: Verwarm de oven voor op de benodigde temperatuur (220 graden hete lucht).
Stap 2: Snij de aubergine in plakken (niet te dik). Bestrijk met olijfolie en grill de plakken in de oven of in een grillpan.
Stap 3: Rol je pizzadeeg uit en bedek deze met de tomato fritto/tomatensaus
Stap 4: Snij de sjalot in halve ring en doe deze op de pizza
Stap 5: Snij de vijgen in in kwarten en verdeel deze over de pizza
Stap 6: Bestrooi de pizza met de vegan strooikaas
Stap 7: Doe de pizza op een bakplaat in de oven (16-22 minuten of tot de randen goudbruin zijn)
Stap 8: Als de pizza uit de oven komt, versier deze dan met de balsamico creme en/of basilicum.
Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907