De PvdA-GroenLinks fractie in actie. (Foto: Tim Brouwer de Koning)

PvdA-GroenLinks ruimt zwerfafval op in wijk rond Stierenbrug

Kersverse wethouder Gebke van Gaal is zaterdag zwerfafval gaan opruimen in de wijk rond de Stierenbrug in Leiderdorp. Samen met enkele raadsleden en partijvrijwilligers van de PvdA-GroenLinks fractie werd flink wat afval ingezameld. Tijdens de opruimactie gingen de politici in gesprek met buurtbewoners.

Tussen de regendruppels door gaan de gesprekken met voorbijgangers vooral over het verkeer. Aan de kant van de Hoofdstraat klaagt een bewoner over het lawaai dat auto’s dagelijks maken. Aan de andere kant, op de hoek van Loevestein en de Ockenrode, wijst een buurtbewoner de wethouder Van Gaal op het belang van veilige fietsroutes. “In Leiderdorp komen fietsers er bekaaid af. In de buurt van de Stierenbrug is het onduidelijk welke route zij moeten aanhouden. Met enkele aanpassingen kan het in het hele dorp veiliger worden voor fietsers”, tipt een bewoner Van Gaal.

De wethouder noteert de aanbevelingen ijverig, tot tevredenheid van de bewoner. De zwerfafval opruimactie is tevens de eerste wijkactie van Van Gaal.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×