Vertegenwoordigers van de school en de Gildemeesters Bollenstreek poseren bij de reuzenbol. (Foto: Gildemeesters Bollenstreek)

Reuzenbol 'Leidsch Perspectief' onthuld bij Da Vinci College

In de tuin van het Da Vinci College aan de Kagerstraat in Leiden is vrijdag een reuzenbol onthuld. Het kunstwerk in de vorm van een grote bloembol heet ‘Leidsch Perspectief’. Dit weekend, tijdens de Kunstroute, is iedereen welkom op het schoolplein om de de bol te bewonderen. In totaal staan er tachtig ‘bollen’ in de regio, waarvan twee in Leiden.

De reuzenbol is beschilderd door Yannick Wilthof, Mats Schutz, Madelief Gérard en Nick Schouten, leerlingen uit 6 VWO van het Da Vinci College Kagerstraat. Eind vorig schooljaar heeft de 5 VWO klas schetsen en ideeën aangeleverd voor het ontwerp. “Het was direct duidelijk dat ze de stad Leiden wilden neerzetten. De stad waar ze in wonen, waar hun school staat en waar ze trots op zijn”, vertelt directeur Annick Dezitter trots. 

De school is erg blij dat het kunstwerk een plek in de schooltuin heeft gekregen. “Wij vinden de adoptie van een reuzebol om verschillende redenen een waardevol project. Ten eerste promoot het gezondheid en bewegen door fietsen aan te moedigen, in de hoop dat er veel leerlingen, collega’s maar ook ouders/verzorgers de gehele route langs alle bollen een keer gaan fietsen. Dit past volledig in de ‘Gezonde School’ gedachte. Daarnaast biedt het project educatieve kansen, zoals het leren over kunst, lokale cultuur en geschiedenis. Wij hopen dat dit bijgedragen heeft en bijdraagt aan een positieve leeromgeving en betrokkenheid van de leerlingen bij hun omgeving”, zegt Hoofd Beheer & Organisatie van de school Dick Twigt.

De reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. De (tulpen)bollen zijn 1.85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter. De reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en anderen uit het hele gebied, die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio.

Een speciaal uitgezette fietsroute loopt langs alle tachtig bloembollen.

Cultuur Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×