(Foto: Robbert Beurse)

Gemeente Leiden stapt over naar publicroam voor gratis en veilige wifi

Bezoekers van openbare gebouwen van de gemeente Leiden kunnen vanaf nu publicroam gebruiken voor gratis, beveiligde wifi. Dat systeem zorgt ervoor dat de gegevens van gebruikers versleuteld zijn, waardoor het veiliger en beter beschermd is. De reguliere gastwifi voor deze locaties wordt de komende twee jaar afgebouwd.

Gebruikers van publicroam moeten eenmalig een account aanmaken via publicroam.nl door op de website een QR-code te scannen. Aanmelden kan ook via de publicroam app of per SMS.

Met zo’n account hebben de bezoekers toegang tot alle wifi-netwerken van de gemeente Leiden en nog zevenhonderd andere locaties verspreid over heel Nederland. Wie eenmaal een account heeft, maakt automatisch verbinding op alle plekken waar publicroam beschikbaar is. Het gaat daarbij onder andere om openbare netwerken van aangesloten gemeenten, bibliotheken, sportlocaties en theaters.

De technologie achter publicroam zorgt ervoor dat de verbinding tussen alle verbonden apparaten beschermd blijft, door alle identificatiestappen te controleren voordat er toegang wordt verleend tot het netwerk. Dit verkleint de kans dat internetverkeer wordt afgeluisterd of dat data in verkeerde handen valt. Dit is een stuk veiliger dan openbare wifi.

Op de website van de gemeente Leiden is te vinden waar publicroam beschikbaar is.

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×