(Foto: Chris de Waard)

Universiteit Leiden en gemeente Oegstgeest bouwen honderden woningen in Nieuw Rhijngeest-Zuid

De Universiteit Leiden is de zoektocht naar een ontwikkelaar van de woningbouw in Nieuw Rhijngeest-Zuid gestart. Dat is het Oegstgeester deel van het Leiden Bio Science Park. Op deze locatie zullen onder andere honderden betaalbare sociale en middeldure woningen en studentenwoningen worden gebouwd.

Volgens Martijn Ridderbos, die als lid van het college van bestuur vastgoed in zijn portefeuille heeft, laat de universiteit hiermee zien dat zij een belangrijke maatschappelijke partner in de regio wil zijn. “Nieuw Rhijngeest-Zuid is het gebied tussen het deel van snelweg A44 waar Life Science & Health-gebouwen worden gebouwd en de woningbouw die langs de Rijn wordt gerealiseerd.” Via een tender gaat de Universiteit Leiden samen met de gemeente Oegstgeest op zoek naar een geschikte ontwikkelaar voor de realisatie van een stedenbouwkundig plan, de bouw van de woningen en het ontwerp van de buitenruimte.

(Impressie: Universiteit Leiden)

Studentenwoningen
Ridderbos: “Samen met de gemeente Oegstgeest wil de universiteit in Nieuw Rhijngeest-Zuid 300 studentenwoningen en 500 reguliere woningen laten bouwen. In de tender zijn  alleen de 500 reguliere woningen opgenomen. De universiteit heeft met de Leidse studentenhuisvester DUWO al afspraken gemaakt over de realisatie van de 300 studentenwoningen. In de tender zelf gaat het om 125 sociale huurwoningen en 175 tot 225 woningen in het middensegment. Er blijft ruimte voor 150 tot 200 woningen in de vrije sector.

Sloepenhaven
De Universiteit Leiden en de gemeente Oegstgeest willen een langdurige samenwerking met de winnende ontwikkelaar afsluiten. Ridderbos: “Naast de 500 woningen moeten er voorzieningen als een sloepenhaven, horeca en winkels komen. Ook willen we graag dat de ontwikkelaar de openbare ruimte inricht. Dan gaat het om zaken als ontsluitingsstraten, groen, water, verblijfsruimte en parkeerplaatsen enzovoort.” De universiteit geeft de gronden voor de huurwoningen in erfpacht uit en verkoopt de grond onder de koopwoningen.

Een nog niet ontwikkeld Nieuw-Rhijngeest Zuid met alleen Corpus en het Hilton Garden Inn hotel. Rechts het gebied waar de woningen komen. (bron: leidenbioscienceparkprojects)

Leiden Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×