De nieuwe leden van Hart voor Oegstgeest. Vlnr: Raphael Varga, Dick de Groot en Klaas Kooistra (Foto: Hart voor Oegstgeest)

Drie nieuwe leden toegevoegd aan fractie Hart voor Oegstgeest

Hart voor Oegstgeest heeft drie nieuwe leden toegevoegd aan de fractie. Dick de Groot keert terug in de gemeenteraad van Oegstgeest als raadslid. Raphael Varga en Klaas Kooistra zijn tijdens de raadsvergadering van 28 september beëdigd als commissieleden.

Voor Dick de Groot is de raadzaal van Oegstgeest bekend terrein. Van juni 2022 tot maart 2023 was hij wethouder namens de partij. Toen had hij onder andere de gemeentefinanciën in zijn portefeuille. Mede door kritiek op zijn functioneren, zag hij het werk als wethouder destijds niet meer zitten.

Nadat raadslid Jaap van den Broek in juli van dit jaarafscheid nam van de gemeenteraad, is Dick de Groot gevraagd om weer plaats te nemen in de raad. De Groot stond als nummer twee op de lijst bij Hart voor Oegstgeest. ”Het is een bijzonder moment omdat we binnen anderhalf jaar tijd, voor de derde keer, de geloofsbrieven gaan bekijken van deze kandidaat”, sprak Burgemeester Jaensch over Dick de Groot tijdens de beëdiging. ”Fijn dat je weer naast mij zit en dat je weer in ons midden bent.”

De partij heeft ook twee nieuwe commissieleden toegevoegd aan de fractie. Klaas Kooistra zal de fractie met name gaan adviseren op het gebied van groenbehoud, leefomgeving en duurzaamheid. Daarnaast komt Raphael Varga de partij versterken. De partij geeft aan dat zijn grote en brede werkervaring, een waardevolle inbreng is voor de fractie op verschillende dossiers. ”De fractie en het bestuur zijn blij met deze uitbreiding waardoor we onze partij nog beter kunnen vertegenwoordigen”, laat fractievoorzitter Karin Rosdorff weten.

Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×