Ter illustratie; padelbanen bij Unicum in Leiden. (Foto: Chris de Waard)

Toch padelbanen voor TV Stevenshof

Het Leidse college van burgemeester en wethouder is van plan om alsnog een vergunning te verlenen voor de aanleg van twee padelbanen op het complex van TV Stevenshof aan de Dobbedreef in de Leidse Stevenshof.

Eerder bleek dat het bestemmingsplan voor die locatie de komst van padelbanen in de weg stond. Voorzitter Martin Hooymans van TV Stevenshof zei eerder tegen Sleutelstad te vrezen voor het voortbestaan van de tennisclub als er geen padelbanen bij de club kunnen komen. “Het ledenaantal van de club loopt terug en een padelbaan is een manier om het ledenaantal van de club weer te laten groeien”, zei Hooymans in maart van dit jaar.

De gemeente Leiden stelt nu dat er wordt voldaan aan een goede ruimtelijke ordening, waardoor de omgevingsvergunning alsnog kan worden verleend. Ook wordt voldaan aan de geluidsnormen voor padelbanen. De twee padelbanen komen in de plaats van één tennisbaan. Zo kan de tennisvereniging voorzien in de grote vraag naar de padelsport.

Voordat de vergunning daadwerkelijk kan worden verleend, moet nog wel een uitgebreide procedure worden gevolgd. Daarbij wordt het ontwerpbesluit ter inzage gelegd voor het indienen van zienswijzen op het plan.

Leiden Politiek Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×