Afbeelding uit de film Leiden... Mijn stad.

Unieke film over het verkeer in Leiden

Weinig onderwerpen maken zoveel los als de verkeersituatie in de stad. Want wie heeft er nou geen mening over een autoluwe binnenstad, parkeertarieven of overlast van gestalde fietsen?

Desondanks is er door de jaren heen veel veranderd. De tijd dat de Blauwe Tram door de Breestraat reed of dat op de Haarlemmerstraat geparkeerd kon worden ligt ver achter ons. De fiets is tegenwoordig hét vervoersmiddel van de meerderheid.

De Leidse Video en Smalfilm Liga (LVSL) heeft hier, in samenwerking met Stadslab Leiden, een film over gemaakt: Leiden…mijn stad. Een weergave van het verkeer in de stad in het verleden, heden en de toekomst. Unieke historische beelden, afgewisseld door interviews met stadshistoricus Cor Smit, brengen het verleden tot leven. Ook de huidige ontwikkelingen  richting een autoluwe binnenstad komen aan de orde. En beleidsmakers spreken over de uitdagingen die de toekomst ons brengt. Want waar laten we al die fietsen?

De film is gemaakt op verzoek van de vorige burgemeester Henri Lenferink, om weer te geven hoe verkeersbeleid tot stand komt en hoe wordt omgegaan met de mening van de voor- en tegenstanders. De eerste vertoning van de film voor gemeente Leiden heeft al plaatsgevonden in bioscoop Trianon en kreeg lovende reacties.

Nu krijgen alle Leidenaren de kans om de film te zien. Voor een uniek inkijkje in de besluitvorming of om gewoon te genieten van de historische plaatjes van de stad.

Leiden…mijn stad wordt op zondagochtend 15 oktober om 10.00 uur vertoond in Trianon. Een kaartje kost 7,50 euro en kan gekocht worden op de de site van Bioscopen Leiden.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×