Chris de Waard en Rudo Slappendel spreken gezamenlijk in. (Foto: Robbert Beurse)

Zoeterwoude kiest unaniem voor Sleutelstad-Unity als lokale omroep

De Zoeterwoudse gemeenteraad stemt in met het voornemen van Sleutelstad en Unity om vanaf 2024 als één gezamenlijk streekomroep verder te gaan. Tijdens de raadsvergadering is donderdag unaniem voor het plan van de fusieomroep gestemd.

Voorafgaand aan het bespreekpunt maakten de hoofdredacteuren van beide omroepen, Chris de Waard en Rudo Slappendel, gebruik van de mogelijkheid om in te spreken. In een kort betoog legden ze uit waarom fuseren voor alle partijen de beste optie is. “Politici worden nu uitgenodigd bij Unity en moeten daarna ook langs bij Sleutelstad. Samenwerken moet rust gaan geven. Eén omroep voor de hele streek. Dat is veel handiger”, hield Slappendel de raadsleden voor. “En bovendien lopen we vast vooruit op de toekomst waarin de overheid geen losse lokale omroepen meer wil, maar streekomroepen.”

Chris de Waard en Rudo Slappendel spreken in tijdens de raadsvergadering in Zoeterwoude.

Unaniem
Omdat er naast complimenten van de verschillende fracties verder geen discussie over het onderwerp ontstond, was de Open Huis-Voorronde, waarvan het representatief verklaren van de fusieomroep het enige agendapunt was, in recordtijd voorbij. In de aansluitende raadsvergadering werd unaniem ingestemd met het toekennen van de omroepvergunning voor de komende vijf jaar aan de fusieomroep Unity-Sleutelstad.

De nieuwe omroep heet ‘Unity met het nieuws van Sleutelstad’ en gaat uitzenden op de kanalen die nu in gebruik zijn door Unity. “Dat zijn frequenties die het langst in gebruik zijn en daardoor waarschijnlijk ook het bekendste”, zegt De Waard over het loslaten van de bestaande Sleutelstad-kanalen.

Ook burgemeester Fred van Trigt is enthousiast over de samenwerking.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude Sleutelstad-Unity


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×