Kika nam de cheque van 40.000 euro van de leerlingenraad in ontvangst. (Video: Jelle Broekstra en Jan Frensen)

Leerlingen St. Josephschool halen 40.000 euro op voor KiKa

Leerlingen van de St. Josephschool in Leiden hebben met een sponsorloop ruim 40.000 euro opgehaald voor Stichting Kinderkanker (KiKa). Een van de leerlingen van de school werd gediagnosticeerd met lymfeklierkanker en dit was voor de leerlingenraad van de school aanleiding om de sponsorloop te organiseren.

Alle leerlingen van de school deden mee aan de sponsorloop, vanaf de jongste klassen af aan. “De jongste kinderen liepen rondjes op het schoolplein, de oudere op de velden van hockeyclub Roomburg”, zegt vice-directrice Martine Kortmann. Kortmann is trots op haar leerlingen, die zelf met het idee kwamen. “Een van de leerlingen in de leerlingenraad kwam met het idee en dit werd door de volledige leerlingenraad direct omarmd. Dat er zoveel geld is opgehaald is onwijs bijzonder.”

Cheque
De leerling die aanleiding vormde voor het initiatief, Job, kreeg van de leerlingenraad de cheque overhandigd die vervolgens door een geëmotioneerde afgevaardigde van KiKa werd gegeven. Job zelf is blij dat er zoveel geld is opgehaald. “Ik hoop dat  met het geld heel veel kinderen geholpen kunnen worden”, vertelt hij.

De medewerker van Kika vertelt waar het geld voor gebruikt gaat worden: “Hiermee wordt er onderzoek gedaan om medicijnen te maken waardoor kinderen bijvoorbeeld minder pijn hebben bij de behandeling.”

Job zelf is inmiddels vrij verklaard van kanker. Doneren aan de actie kan nog steeds.

 

 

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×