Danscollectief Dansblok. (Foto: Hans Kleijn/ Kleijnbeeld)

Spectaculair muziektheater in concert over Vrede en vrijheid

Kamerkoor Con Passione bestaat 25 jaar en dat vieren ze met een jubileumconcert. Daarin zal veel te horen zijn maar ook veel te zien. Onder de titel Vrede en Vrijheid werkt het koor namelijk samen met strijkkwartet Matilo en het danscollectief DansBlok. “Het wordt een spektakel,” voorspelt Toke de Kroon in Cultuur071.


Toke de Kroon en Éryn Nieuwintvertellen over het komende concert van kamerkoor Con Passione en
DansBlok in Cultuur071.

“Het stuk dat we met zangers, strijkers en dansers uitvoeren heet The National Anthems en is van de hand van de hedendaagse Amerikaanse componist David Lang. Dit stuk is geschreven in de traditie van minimal music. Het vormt voor het koor een mooie vocale uitdaging!” vertelt De Kroon. Éryn Nieuwint van DansBlok vult aan: “Ook voor ons dansers is het een spannend project. We hebben met DansBlok een dans gemaakt speciaal voor deze concerten. Het stuk van David Lang is soms heel staccato en dan moet je ook hoekig dansen. Maar in andere passages past een ronde bewegingsvorm veel beter.”

De concerten worden gegeven in de Petruskerk in Leiden en in De Spreng in Oude Wetering. “Op beide locaties zal onze dans er anders uitzien, omdat de ruimtes verschillend zijn,” legt Nieuwint uit. “We hebben er heel erg veel zin in,” vertelt De Kroon enthousiast. “We hebben afgelopen week voor het eerst samen gerepeteerd met het strijkkwartet, dat was ook al zo’n openbaring. Het wordt echt geweldig!”

De koorleden van kamerkoor Con Passione voelen een passie voor de muziek en die delen ze al 25 jaar lang met het publiek. In Gilles Michels hebben ze een dirigent die hen begeestert en tot grote hoogten brengt. Al repeteren ze in Leiden, het koor komt oorspronkelijk uit de regio en werd opgericht door twee mensen die nu nog steeds in het koor meezingen. Ze zingen graag oude muziek maar kiezen daarbij niet voor de gebaande paden. En ze voeren ook veel hedendaags werk uit van over de hele wereld. De werken die tijdens dit Vrede en Vrijheid concert worden uitgevoerd komen uit Estland, Letland en Noorwegen; uit de Verenigde staten maar ook uit 16e eeuws Vlaanderen.

Zaterdag 7 oktober 2023 20:15 uur Petruskerk, Lammenschansweg 40A Leiden

Zondag 8 oktober 15:00 uur De Spreng, Kerkstraat 50 Oude Wetering

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×