Aanvoerder Marijn Ververs in actie. (Foto's: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden neemt met een flinke zege afscheid van Vijf Meihal

De eredivisiebasketballers van Zorg en Zekerheid Leiden hebben zaterdagavond met een klinkende zege afscheid genomen van de Vijf Meihal. In de 55 jaar oude hal, waar veel historie is geschreven, sloot de ploeg van Doug Spradley opnieuw af met honderd punten of meer. Yoast United uit Bemmel werd namelijk verslagen met 102-58. Duko Bos was opnieuw de speler die de honderd punten mocht aantikken.

Het was een wedstrijd die bij voorbaat al geen wedstrijd was. Yoast United moest het stellen zonder Bernie Andre, C.J. Keyser jr. en Mike Schilder. Coach Jeroen van Vugt miste daardoor drie van zijn starters. Zorg en Zekerheid Leiden miste de geblesseerde Lucas Kruithof. Zijn plaats op de bank werd ingenomen door de 19-jarige Bas Corion.

De eerste score in de wedstrijd kwam van Ike Nweke, de Nigeriaans-Amerikaanse center van Yoast United. Exact 42 seconden kon de ploeg uit Bemmel van deze voorsprong genieten. Marijn Ververs tekende voor de gelijkmaker, waarna Alex Gross de Leidse ploeg aan de goede kant van de streep zette. En dat bleef de rest van de wedstrijd zo.

Het was echt de allerlaatste wedstrijd in de Vijf Meihal. Op 18 oktober komt Zorg en Zekerheid Leiden voor het eerst in actie in Arena 1574. Dan wordt er voor de FIBA Europe Cup aangetreden tegen BCM Gravelines Dunkerque.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×