Henri Lenferink naast de koets waar hij voor het eerst sinds 2003 zelf niet in zat. (Foto: ingestuurd)

Huis oud-burgemeester Lenferink te koop

De Leidse oud-burgemeester Henri Lenferink gaat niet verhuizen naar Gelderland, de provincie waar hij sinds deze week aan de slag is als waarnemend commissaris van de Koning. Dat gerucht ging als een lopend vuurtje door de stad, nadat verschillende inwoners het huis van de oud-burgemeester op Funda zagen staan.

“Daar heeft het in ieder geval niets mee te maken”, laat hij desgevraagd weten. “We hadden al eerder de keus gemaakt ons huis te koop te zetten, maar weten nog niet waar we na de verkoop gaan wonen.” Lenferink en partner Bianca blijven misschien gewoon in Leiden en omgeving. “Het kan ook iets verder weg zijn, maar in elk geval niet extreem ver, want mijn kinderen wonen in Leiden.” Iets met een grotere tuin lijkt hen wel wat.

Leidens Ontzet
Het vieren van Leidens Ontzet is Lenferink ondanks zijn nieuwe tijdelijke functie toch nog een beetje gelukt. “Zondag ben ik naar de historische lezing geweest en ik probeer bij de reveille te zijn.” Dat laatste is ook gelukt, de oud-burgemeester is gespot. Partner Bianca deelde in de ochtend van 3 oktober als ’tonnière’ net als elk jaar haring uit in De Waag. Eerder vertelde ze al dat ze dat gewoon wil blijven doen, ook al is haar partner geen burgemeester meer. “Dat is zo leuk om te doen.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×