Huize Bijdorp in Voorschoten. (Foto: Chris de Waard)

Kostbare godslamp gestolen uit Huize Bijdorp

Uit klooster Huize Bijdorp in Voorschoten is een godslamp gestolen. Dat meldt de politie die uitgebreid onderzoek doet naar de diefstal van de kostbare lamp die deels bestaat uit ringen van ringen van overleden zusters van het klooster. De godslamp heeft een grote emotionele en symbolische waarde en hoort thuis in het klooster.

Dat de godslamp veel geld waard is, bleek onlangs bij een uitzending van het televisieprogramma De Erfgenamen op RTL4 waar de bijzondere godslamp te zien was. De lamp bevat twee kilo aan goud. De lamp is eind vorige week ontvreemd uit de kapel van het klooster aan de Veurseweg. De politie vermoedt dat de tv-uitzending de dieven op het spoor heeft gezet van de kostbare lamp en noemt het eigenlijk niet verstandig om zoiets op televisie te laten zien.

De gestolen godslamp van Huize Bijdorp.

De politie vraagt iedereen die de afgelopen dagen iets heeft gezien in de omgeving van het klooster of wellicht camerabeelden heeft, zich te melden. Uiteraard ontvangt de politie ook graag informatie van mensen die weten of vermoeden waar de godslamp nu is. Bellen kan in dat geval naar  0900-8844.

 

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×