(Foto's: Regio15)

Brandweer oefent in studentenpanden

De Leidse brandweer houdt de komende tijd brandoefeningen bij studentenhuizen in Leiden. Vanmiddag gebeurde dat in een studentenhuis aan de Hogewoerd. Daar waren bij de denkbeeldige brand zogenaamd meerdere slachtoffers gevallen.  Aan de oefening deden de brandweer van Leiden-Noord en de brandweer Leiden-Zuid mee.

Ook de komende tijd blijft de brandweer dit soort oefeningen houden en wordt voorlichting gegeven aan studenten. Met name aan degenen die dit jaar in Leiden zijn komen studeren en  voor het eerst op kamers wonen. “Brandveiligheid van hun nieuwe woon- en leefomgeving moet daarbij een randvoorwaarde zijn”, aldus de brandweer.

Knetterkasten
Komende maandag wordt een grote oefening gehouden in een studentenpand aan de Nieuwsteeg in Leiden. Daarbij zijn ook wethouder Spijker en de directie van DUWO aanwezig.  Woensdag opent wethouder Julius Terpstra (Studentenhuisvesting) een tot studentenwoning omgebouwde (rook)container bij de Hogeschool Leiden. De rookcontainer staat van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 oktober op het terrein van de hogeschool en is voorzien van knetterkasten, nepvuur, een rookmachine en geluidseffecten, zodat studenten op een realistische wijze kunnen ervaren hoe een brand in een studentenkamer eruitziet. De studenten leren zo hoe belangrijk rookmelders zijn in het geval van een noodsituatie, net als goed begaanbare vluchtwegen.

Studentenambassadeur
Met de acties voor brandveiligheid in studentenwoningen speelt ook studentenambassadeur van Brandweer Hollands Midden Teun Sollie zich weer even in de kijker. Teun bouwt op een laagdrempelige manier aan een vertrouwensband met studenten en onderhoudt contacten met diverse studentenorganisaties, zoals de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV), kamerverhuurders, de gemeente Leiden, politie, GGD en de eigen repressieve dienst van de brandweer. Studentenambassadeur Teun voert ook regelmatig brandveiligheidscontroles uit in studentenpanden, om zo mogelijke risico’s te identificeren.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×