Romige pasta met avocado en zongedroogde tomaatjes. (Foto: Lianne Raat)

Koken zonder Dieren: Romige pasta met avocado en zongedroogde tomaatjes

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Lianne Raat van de Partij voor de Dieren in Leiden.

“Dit recept staat al heel lang tussen mijn favorieten en heb ik moeten ‘veganizen’ toen ik de stap naar een volledig plantaardig dieet maakte”, vertelt Lianne, terwijl ze haar kookschort omdoet. “Dat is na wat experimenteren goed gelukt! Al zeg ik het zelf.”

Ingrediënten voor 2 personen:
200 gram tagliatelle zonder ei
1 avocado
8 zongedroogde tomaten
250 gram cherrytomaten
40 gram geschaafde amandelen
120 gram haver crème fraîche *
1 teen knoflook
10 gram verse peterselie
sap van een citroen
peper

Bereiding:
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een koekenpan en zet apart. Let op dat ze niet verbranden.
Snijd de avocado, de cherrytomaatjes en de zongedroogde tomaten in stukjes.
Snijd de peterselie en de teen knoflook fijn. Roer deze samen met het sap van de citroen en de peper door de haver crème fraîche.
Giet de pasta af en roer hier de haver crème fraîche saus doorheen. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de gesneden groenten en amandelen hierover.

Eet smakelijk!

* Doe jezelf een plezier en koop de haver crème fraîche bij de Appie.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×