(Foto: PR)

Programma LIFF bekend, Dream scenario tijdens opening

Het programma van de achttiende editie van het Leiden International Film Festival (LIFF) is bekend gemaakt. De eerste tien titels waren eerder al vrijgegeven en voor de oplettende kijker stiekem al een paar extra op de Instagrampagina van het festival. De openingsfilm dit jaar is ‘Dream scenario’, die op 26 oktober tijdens de opening te zien is voor de in kostuums gehulde genodigden.

De film van regisseur Kristoffer Borgli, bekend van de film ‘Sick of myself’ die vorig jaar op LIFF te zien was, trapt dit jaar het festival af. Programmeur Cedric Muyres noemt het verhaal van de film ‘Belachelijk en leuk.’ De film gaat over een Amerikaanse man die plotseling wereldberoemd wordt omdat hij in iedereen haar/zijn dromen opduikt. “Het vliegt echt alle kanten op en de film heeft een hele goede cast”. Nicholas Cage speelt de hoofdrol.

Nieuwe onderdelen
De drie peilers waarop het festival vorig jaar het programma bouwde, worden dit jaar weer gebruikt. Independent, emerging en extroardinary. Toch zijn er ook nieuwe onderdelen te vinden en bezoeken deze editie. Voor LIFF Laboratory wordt samengewerkt met de Universiteit Leiden en het Centre for Human Drug Research (CHDR). Hierbij zijn de bezoekers van films ook proefpersonen doordat ze hun hartslag te laten meten tijdens het kijken. Ook is er een zogenoemde testvertoning te zien. Wat normaal voor doelgroeponderzoek van de distributeurs wordt gedaan, maar nu dus tijdens een filmfestival. Muyres: “We doen deze dingen vooral omdat we leuk vinden, maar ook wel om het experiment op te zoeken.”

Vaste onderdelen
Net als bij eerdere edities is er dit jaar weer een aantal Limited Editions te zien. Daarbij wordt een film gekoppeld aan een kunstenaar die rondom de voorstelling zelf iets toevoegt. Tijdens verschillende Q and A’s komen mensen uit de filmwereld naar Leiden toe om bij vertoningen aanwezig te zijn en achteraf vragen uit het publiek te kunnen beantwoorden. Dat en meer is te vinden in het programma van het aanstaande LIFF dat van 26 oktober tot en met 5 november in alle Leidse bioscopen plaatsvindt.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×