(Impressie: Studio VVKH)

Herkansing voor aanbesteding ophogen Haarlemmerstraatgarage

Na de mislukte aanbesteding voor de uitbreiding en verduurzaming van de Haarlemmerstraatgarage is de gemeente Leiden in gesprek gegaan met een viertal marktpartijen om de oorzaak daarvan te achterhalen. Er schreef eerder namelijk geen enkele partij in op het verhogen van de parkeergarage om zo 88 extra plekken toe te kunnen voegen.

Uit die gesprekken kwamen twee hoofdoorzaken naar voren voor dat gebrek aan belangstelling van bouwondernemingen. De ene was de openbaarheid van de procedure, de andere de in de ogen van de bouwers te krappe termijn van één jaar, waarbinnen de klus geklaard moest worden.

Doordat de aanbesteding is mislukt, kan op grond van de aanbestedingsregels nu een eenvoudigere procedure worden gevolgd. De gemeente nodigt nu vier partijen uit om alsnog een inschrijving te doen. Daarmee vervalt het openbare karakter van de aanbesteding.

Lees het dossier Haarlemmerstraatgarage op Sleutelstad

 

In de oorspronkelijke uitvraag was opgenomen dat de werkzaamheden in één jaar afgerond moesten worden. Leiden voegt daar nu drie maanden aan toe. “Door de aanbesteding gerichter te doen en wat meer tijd te nemen, komen we tegemoet aan twee belangrijke punten die uit de marktconsultatie naar voren zijn gekomen”, denkt wethouder Ashley North.

Als de aanbesteding dit keer wel lukt, wil de gemeente Leiden nog dit jaar overgaan tot het gunnen van het werk aan een van de inschrijvers. Naar verwachting kan dan in het vierde kwartaal van 2024 worden begonnen met de uitvoering.

Leiden Maatschappij Haarlemmerstraatgarage opgehoogd


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×