De overige gebouwen van de universiteit in Den Haag en Leiden zijn dit weekend wel open. (Foto: Marcel de Groot)

Haagse locatie Universiteit Leiden ook komend weekend nog gesloten

Het gebouw aan de Wijnhaven op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden houdt ook komend weekend nog de deuren dicht. Dat heeft het college van bestuur van de universiteit vrijdagavond besloten. Vrijdagochtend maakte de Universiteit Leiden bekend dat Wijnhaven in Den Haag wegens “een verhoogd veiligheidsrisico” haar deuren niet zou openen.

Nu is dus besloten dat het gebouw ook het komende weekend niet toegankelijk zal zijn. De overige gebouwen van de universiteit in Den Haag en Leiden zijn dit weekend tijdens de reguliere openingstijden wel toegankelijk. Medewerkers en studenten moeten daar op verzoek hun LU-Card tonen. Op zondagmiddag 15 oktober komt de universiteit met een nieuw bericht.

Op vragen van de pers naar de reden van de sluiting wil de universiteit niet ingaan. “Wij kunnen ons voorstellen dat de sluiting vragen oproept bij onze medewerkers en studenten. We kunnen helaas niet ingaan op de reden van de tijdelijke sluiting. Het college acht deze maatregel noodzakelijk om de veiligheid van onze academische gemeenschap te kunnen garanderen”, is op de website te lezen.

Leiden Maatschappij Onderwijs Wijnhaven gesloten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×