Impressie van het nieuwe hotel. (Beeld: P.A.M. Teunissen Architectenburo)

Nieuw Van der Valk hotel in Oegstgeest lijkt er te komen

De komst van een nieuw Van der Valk hotel in Oegstgeest is een stap dichterbij. De gemeente Oegstgeest en het bedrijf uit Voorschoten hebben een overeenkomst getekend waarin afspraken zijn vastgelegd over zaken als de verdeling van de kosten van zaken als bijvoorbeeld het aanleggen van de toegangsweg.

Het hotel- en restaurantconcern was al langer op zoek naar een locatie voor een nieuw hotel in de regio. Omdat uitbreiding van het hotel aan de Haagse Schouwweg in Leiden niet mogelijk bleek, keek de firma verder naar een locatie voor een nieuw hotel. Die werd gevonden in Oegstgeest.

Conferentiezalen
Eerdere zoektochten in onder meer Leiderdorp liepen op niets uit. Aan de Oude Rhijnhofweg in Oegstgeest, op een steenworp afstand van het hotel in Leiden, lijkt het nu toch te lukken. Het is de bedoeling dat op deze locatie een hotel met onder meer 173 kamers en 11 conferentiezalen verrijst.

Steiger
Een eerder voorstel, waarin het hotel 45 meter hoog zou worden, werd weggestemd door de gemeenteraad. Ook de aanleg van een steiger bij het hotel werd door de raad verworpen. In het plan dat nu voorligt, is echter opnieuw een steiger opgenomen, maar nu bij privéwater dat in het bezit van het Van der Valk-concern is. De gemeenteraad van Oegstgeest moet nog akkoord gaan met de plannen. Die worden in februari 2024 aan de raad voorgelegd. Bij groen licht wil Van der Valk in de loop van volgend jaar  beginnen met bouwen. Het nieuwe hotel kan dan in 2027 open gaan.

Haagse Schouw
Eerder was het de bedoeling dat het nieuwe hotel in Oegstgeest in plaats zou komen van Hotel Leiden aan het Haagse Schouw. “Maar voorlopig gaan we hier nog gewoon door”, zegt general manager Frans Schohaus daar nu over. “In elk geval tot het nieuwe hotel open is, maar waarschijnlijk ook nog wel langer.”

Economie Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×