Alle studenten van het wo, hbo en mbo kunnen zich aanmelden voor het project. (Foto: PR)

André Kuipers zoekt briljante ideeën om de wereld te veranderen

Het project Moonshots ’24 is de zoektocht naar de grootste ideeën om de wereld mee te veranderen. Studenten van het mbo, hbo en wo kunnen zich aanmelden voor dit creatieve project waar wordt gezocht naar frisse ideeën, bizarre lifehacks en space inventions om de wereld vooruit te brengen. Ruimtevaarder André Kuipers is een van de honderd astronauten die de studentengroepen gaan begeleiden.

De Association of Space Explorers (ASE) organiseert volgend jaar oktober het afsluitende congres waar de beste ideeën worden gelanceerd. Dit congres vindt plaats in Noordwijk en Amsterdam.

Deelnemers van het project Moonshots ’24 krijgen de kans om in een team aan hun baanbrekende idee te gaan werken. Aanmelding is gratis en het kost qua tijdsbesteding minimaal ongeveer drie uur per maand. Tijdens deze periode werken de studenten samen met specialisten en wetenschappers. De teams worden allemaal gekoppeld aan astronauten van over de hele wereld die over de ideeën gaan sparren.

Uiteindelijk is de bedoeling om de opgedane kennis te gaan pitchen op het ASE-congres. Waarbij de hoop is dat andere bedrijven of instanties het zien en het vanaf daar verder op sleeptouw willen nemen.

Casper Chaudron in gesprek met André Kuipers.

Om zoveel mogelijk studenten te bereiken liet Kuipers zich een dag lang interviewen in het PLNT-gebouw aan de Langegracht. Daar kregen studenten en redacteuren van studieverenigingen en onderwijsbladen de kans om vragen te stellen aan de astronaut.

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×