De verdachte kon worden aangehouden nadat hij herkend werd op camerabeelden uit een steegje bij de Haarlemmerstraat. (Foto: Robbert Beurse)

'Ik ben niet in hun pand geweest', zegt verdachte van dodelijke steekpartij De Bakkerij

De man die deze zomer in diaconaal centrum De Bakkerij in Leiden Krijn Schoonderwoerd vermoedelijk doodstak, ontkent dat hij in De Bakkerij geweest is op de dag van de moord. Dat zei Tareq S. vrijdag tijdens de eerste zitting in de rechtbank. Twee anderen raakten gewond bij de steekpartij. Ook werd duidelijk dat S. nog veertien weken moet wachten voor hij onderzocht kan worden in het Pieter Baan Centrum.

De verdachte is Tareq S. (38), een Leidenaar die in Damascus in Syrië geboren is. Hoewel hij al een aantal jaar in Nederland woont vertaalde een tolk alles wat in de rechtbank gezegd is. “Ik moet zeggen dat ik de slachtoffers niet ken en geen ruzie met ze had. Nee, ik ben niet in hun pand geweest.” Dat is het enige wat S. zei over de zaak.

De bewijzen die de officier van justitie deelde lijken sterk. Na zijn aanhouding werden in de woning van S. kleding, schoenen en een bril aangetroffen met bloed en DNA van de drie slachtoffers. S. kon worden aangehouden nadat hij herkend werd op camerabeelden uit een steegje bij de Haarlemmerstraat.

Groot alarm
Op 14 juli wordt er bij De Bakkerij groot alarm geslagen vanwege de steekpartij waarbij drie mensen zwaargewond raken. Twee traumahelikopters vliegen naar Leiden voor de zwaargewonde slachtoffers. Aan het begin van de middag wordt bekendgemaakt dat Krijn Schoonderwoerd , een van de drie slachtoffers, is overleden aan zijn verwondingen.

Na een klopjacht wordt rond 15.00 uur een verdachte aangehouden. Het gaat om een 39-jarige Leidenaar, die op de hoek van de Lammermarkt en de Langegracht wordt gearresteerd. Hij blijkt later niets met de steekpartij te maken te hebben en wordt na vijf dagen vrijgelaten. Drie dagen na de steekpartij volgt er een tweede aanhouding. Dit keer gaat het om een 38-jarige man uit Leiden, Tareq S., de man die vrijdag terechtstaat.

Slachtoffer was geliefd
De moord maakt veel los in Leiden. Slachtoffer Krijn Schoonderwoerd was geliefd bij De Bakkerij, maar ook bij zijn korfbalclub Pernix. Bij een herdenking komen duizend mensen samen in de Hooglandse kerk, vlak bij het Diaconaal Centrum De Bakkerij waar de steekpartij gebeurde. Ook wordt een inzamelingsactie opgestart om De Bakkerij te kunnen herstellen. De actie levert binnen een dag al 11.000 euro op.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Steekpartij De Bakkerij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×