twee jonge vluchteling-kinderen
Voor de vluchtelingenkinderen op Lesbos worden goede, mooie, warme kinderjassen (tot en met 17 jaar) ingezameld. (Foto: Because We Carry)

Flitsactie: Leiden zamelt winterjassen in voor kinderen op Lesbos

Met al het oorlogsgeweld zou je het bijna vergeten, maar ook op Lesbos is de situatie schrijnender dan ooit. En met de winter in aantocht groeien de zorgen over de vele vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden. De komende weken houdt hulporganisatie Because We Carry een flitsactie: zoveel mogelijk winterjassen voor kinderen op Lesbos en rond Athene inzamelen op diverse punten in Nederland.

Kom je uit Leiden of de regio en heb je een fijne winterjas voor kinderen die je kunt afstaan? Je kunt deze inleveren bij Diaconaal Centrum De Bakkerij, Oude Rijn 44B, 2312 HG Leiden. Openingstijden van De Bakkerij zijn maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.30 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Je hoeft geen afspraak te maken.

Kwaliteit
Voor de vluchtelingenkinderen op Lesbos worden goede, mooie, warme kinderjassen (tot en met 17 jaar) ingezameld. Kwaliteit en zorgvuldigheid staan bovenaan. Wanneer je een jas wilt weggeven, stel je jezelf daarom deze vragen: Zou ik er zelf blij van worden? Zou ik hier lekker warm de winter mee door kunnen? Is het antwoord nee, dan graag (zelf) naar de kledingbak ermee.

Warme schone jassen
De jas is warm, schoon, ruikt fris, heeft lege zakken en geen vlekken. De rits werkt, alle knopen zitten erop en de jas ziet er nog goed uit. Skipakjes tot maat 110 zijn ook welkom. Je mag stiekem wanten, handschoenen of een muts in de mouwen verstoppen.

De actie loopt tot en met 2 november. Op 3 november gaan alle kleren naar het centrale depot in Weesp en dan zo snel mogelijk naar Lesbos, voor de echte winter invalt.
Meer informatie over de actie is te vinden op de socialemediakanalen van Because We Carry en op becausewecarry.org.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×