Na de fietstocht werd het viertal warm onthaald bij het Ronald McDonald Huis Leiden. (Video: Brigit Disseldorp)

Studenten Hogeschool Leiden fietsen voor Ronald McDonald Huis

Twee keer 1,5 uur fietsen op een dag om geld op te halen voor een goed doel. Die uitdaging gingen vier studenten van de Hogeschool Leiden woensdag aan. Als opdracht vanuit hun studie Commerciële Economie, begonnen Anne-Sophie Pluimgraaff, Jamie Guit, Mark de Mul en Kaya Duivenvoorden donderdagochtend aan hun fietstocht vanaf het Ronald McDonald Huis in Leiden naar de locatie in Den Haag. Zo willen zij geld ophalen voor de locatie in Leiden.

Kaya Duienvoorden: “Heel veel mensen komen vanuit Den Haag om hun kind in Leiden te laten behandelen, en moeten daardoor best wel een afstand rijden tussen Den Haag en Leiden. Daarom hebben wij gekozen om die afstand te gaan fietsen, zowel heen als terug, om mensen te laten zien welke afstand ouders eigenlijk dagelijks moeten afleggen als het Ronald McDonald Huis in Leiden niet zou bestaan.”

Om 9.00 uur stapte het viertal op de fiets om aan hun tocht te beginnen. Ongeveer anderhalf uur later kwamen zij aan bij de locatie in Den Haag waar zij vervolgens een rondleiding kregen. Na deze pauze stapte de groep weer op de fiets om terug te keren naar Leiden. Hier kwamen zij rond 14.00 uur aan. Zij werden feestelijk onthaald door mensen uit het team van het Ronald McDonald Huis Leiden.

Het geld dat wordt opgehaald voor het Ronald McDonald Huis wordt gebruikt voor het financieren van het verblijf van de gasten. Dit bedrag komt tot stand door de acties die de studenten organiseren voor het goede doel, en een donatiepagina. Momenteel heeft de groep iets meer dan 2.700 euro opgehaald.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×