In mei kon er toch nog gejuicht worden na het winnen van de troostprijs Trophy Cup, dit jaar hoopt DIOK weer aan te haken bij de top. (Archieffoto: RC DIOK)

Verdiende overwinning DIOK-mannen in eigen huis

De Leidse rugbyvereniging DIOK heeft bij de mannen in de Ereklasse een belangrijke overwinning geboekt op naaste concurrent Haagsche RC. De doelpunten kwamen allemaal in de eerste helft tot stand. Eindstand: 23-3.

Het was echt rugbyweer: wind en regen. Maar dat is altijd vervelender voor de toeschouwers dan de spelers in het veld. “Het was een goede wedstrijd”, oordeelde Sem Verplancke, die zelf ook tot scoren kwam. “De eerste helft hebben we echt ons eigen spel kunnen spelen, en speelden we ook als één team.” Met een riante voorsprong als resultaat.

Na de rust was de sjeu er wel af op het hoofdveld van DIOK in de Morspark. Het spel werd slordiger – van beide kanten, maar DIOK wist de Haagse tegenstander van scoren af te houden. En zo zegevierde de Leidenaren. De top is nog uit beeld, daar staan de teams die vier van de vijf wedstrijden hebben gewonnen. En voor DIOK was dit pas de tweede winstpartij.

Slordig
“De tweede helft was van beide kanten slordig”, zegt Verplancke. “Maar we hebben wel de boel goed verdedigd en HRC buiten ons trygebied kunnen houden.” Verplancke was een van puntenmakers bij Leiden. DIOK pakte verder een keer geel, bij Den Haag kreeg een speler een rode kaart omdat hij twee keer geel pakte.

Hekkensluiter
Dankzij deze tweede overwinning van dit seizoen klimt DIOK een paar plaatsen op de ranglijst en passeert ook HRC. Volgende week spelen de mannen tegen de hekkensluiter van de eerste fase in de Ereklasse, het studententeam uit Rotterdam. Zij hebben nog geen wedstrijd gewonnen dit seizoen. Dus een uitgelezen kans voor DIOK om nog eens goede zaken te doen.