Joop Harland bij het hondenzwemmen in zwembad Haasbroek. (Foto: Emile van Aelst)

Directeur Samenleving gemeente Zoeterwoude Joop Harland overleden

Directeur Samenleving van de gemeente Zoeterwoude Joop Harland is overleden. Dat heeft gemeente laten weten. Harland was maar liefst 42 jaar in dienst bij de gemeente Zoeterwoude. In Leiden was hij onder meer actief als bestuurslid van Tennisvereniging Stevenshof. Harland was al geruime tijd ziek. Hij werd slechts 62 jaar.

“Bedroefd en verslagen zijn we dat onze collega Joop Harland op de veel te jonge leeftijd van 62 jaar is overleden. Eerder ontving hij de hoogste gemeentelijke onderscheiding de Gouden Klaver voor zijn verdiensten voor de gemeente Zoeterwoude”, schrijft de gemeente op de website.

Burgemeester Fred van Trigt en gemeentesecretaris Nanne Kramer staan ook stil bij zijn overlijden: “Wij herinneren ons Joop als een collega met een positieve instelling en een groot hart voor Zoeterwoude. Hij was een verbinder die altijd een luisterend oor had voor iedereen. We hebben grote bewondering voor hem en de manier waarop hij zijn ziekte heeft gedragen. Wij en met ons het gemeentebestuur en alle (oud-) collega’s zullen Joop erg missen. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw en kinderen. We wensen hen veel sterkte om dit zware verlies te dragen.”

Tennis
Bij de Tennisvereniging Stevenshof gaan ze Joop Harland ook missen. “Hij was al langer ziek, maar de behandelingen sloegen steeds aan. Tot het een tijdje terug ineens alleen maar achteruit ging. Vorige week is hij naar een hospice gegaan en dan weet je dat het afgelopen is. Met hem en Hans Wolvers voelde het bestuur echt als een team. Hij was beslist niet alleen onze penningmeester, maar gewoon een heel fijne man om mee samen te werken”, zegt voorzitter Martin Hooymans. “Uiteraard wensen wij zijn vrouw en kinderen, die altijd zeer bij de vereniging betrokken zijn, veel sterkte.”

https://www.instagram.com/p/Cy0KuydM5SY/

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×