Dennis de Beeld en Rafael Jezior
Dennis de Beeld en Rafael Jezior van het eerste Gamechanger-evenement. (Foto: Sleutelstad)

Games en wetenschap gaan hand in hand bij Gamechangers

Het eerste Gamechanger-evenement wordt donderdagavond 9 november gehouden in het Bio Science Park. Een evenement waar  liefhebbers en ontwikkelaars van spellen, analoog, digitaal of virtual reality elkaar kunnen ontmoeten en inspireren.

Gamechangers wordt georganiseerd door Merel Rem, Dennis de Beeld en Rafael Jezior in samenwerking met Biopartner. Aanleiding was het bordspel dat Dennis en Rafael ontwikkelden tijdens hun studie: Immunowars, ’the most infectious boardgame’. Een bordspel met echt bestaande monsters,  zoals  infectieziekten, om te verslaan. Maar je ook spelenderwijs leert hoe dit micro-universum, ons afweersysteem, in elkaar zit.

Games bieden de mogelijkheid om te laten zien hoe leuk en inspirerend de wetenschap is en welke educatieve mogelijkheden het biedt. Gamechangers wil daarom een community creëren waar wetenschappers, spelontwikkelaars, start-up ondernemers en onderwijskundigen elkaar kunnen ontmoeten. Ook als spelliefhebber en beginnende ontwikkelaar ben je van harte welkom.

Tijdens het evenement kan men spelen met de ontwikkelaar van het bekende Organ attack, ontwikkeld door The Awkard Yeti, auteur en cartoonist Nick Seluk. Immunowars is uiteraard ook te spelen. Quantum Tic Tac Toe,  Elementary, een kaartspel over de elementaire deeltjes van ons bestaan en Cryptis, waarin kwaadaardige AI verslagen moet worden,  zijn een van de vele andere spellen. Ook liefhebbers van virtual reality komen aan hun trekken in het Virtuorium.

Aanmelden kan nog steeds, nieuwe games zijn van harte welkom. Reserveren is wel noodzakelijk. De toegang is gratis.

Merel Rem, Dennis de Beeld en Rafael Jezior in gesprek met Robbert Beurse.

 

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×