D66 Voorschoten vraagt zich af of het ontbreken van sanitaire voorzieningen niet tegen de gemeentelijke regels ingaat. (Foto: Sleutelstad)

Zorgen over werkomstandigheden arbeidsmigranten in Voorschoten

D66 Voorschoten maakt zich zorgen over de werkomstandigheden van arbeidsmigranten die werken aan de aanleg van glasvezel in de gemeente. “Ze hebben geen toegang tot toiletten en kunnen ook nergens hun handen wassen”, weet de fractie. De partij heeft vragen gesteld aan het college.

Bij de aanleg van glasvezel gaan geregeld dingen mis, waardoor onder meer gasleidingen en elektriciteitskabels beschadigd raken, zegt D66 Voorschoten. Dit levert gevaren op voor zowel werknemers als omwonenden, blijkt volgens de partij uit onderzoek van de NOS. De werknemers, vaak arbeidsmigranten, werken vaak langer dan wettelijk toegestaan, en ook de voorzieningen zijn niet op orde.

Zo ook in Voorschoten, zegt D66, die zich afvraagt of het ontbreken van sanitaire voorzieningen niet tegen de gemeentelijke regels ingaat. De partij vraagt of de vergunningen voor de aanleg van glasvezel stopgezet kunnen worden totdat de voorzieningen op orde zijn.

Maatschappij Politiek Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×