Ondernemers die aangesloten zijn bij VNO-NCW Rijnland kregen woensdag een rondleiding door de nieuwe Corbulotunnel. (Video: Brigit Disseldorp)

Ondernemers krijgen rondleiding door Corbulotunnel

Ondernemersorganisaties in de regio hebben jarenlang gestreden voor de aanleg van de RijnlandRoute. Nu de nieuwe verbindingsweg tussen de A4 en de A44 bijna open gaat, mochten de ondernemers een bezoek aan de tunnel brengen om te zien waar het verkeer straks gaat rijden. Leden van werkgeversvereniging VNO-NCW Rijnland kregen daarom woensdag een rondleiding door de nieuwe Corbulotunnel.

Met een busje werden de ondernemers door de Corbulotunnel gereden. Onderweg werd enkele keren uitgestapt voor een toelichting op de werking van de tunnel. Zo mochten zij in een dwarsverbinding staan. Die dienen straks als wachtruimte en vluchtdoorgang tussen de twee tunnelbuizen. Ook werd uitleg gegeven over de zonwering aan het begin van de tunnel en de Solar Optic Fiber, een installatie die direct zonlicht doorlaat bij de inritten van de tunnel met behulp van glasvezel.

“We willen ook heel graag vertellen en laten zien wat er nog moet gebeuren om de tunnel open te krijgen”, vertelt Margit Dokter, coördinator en woordvoerder van het Informatiecentrum RijnlandRoute. “Hij ziet er wel af uit maar er moet echt nog heel veel gebeuren.”

Naar verwachting kan in de zomer van 2024 daadwerkelijk gebruik gemaakt worden van de tunnel.

Economie Leiden Maatschappij Regio Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×