Laila Driessen
Burgemeester Laila Driessen nam zaterdagmiddag afscheid van de inwoners van Leiderdorp. (Foto's: Chris de Waard)

Afscheid Leiderdorpse burgemeester Driessen nu echt begonnen

Na twaalf jaar burgemeesterschap, en regelmatig ook burgermoederschap, neemt Laila Driessen dinsdagavond 7 november officieel afscheid van het burgemeestersambt. Ze wordt die dag 70 jaar. Op die leeftijd moet een burgemeester verplicht met pensioen.

De buitengewone raadsvergadering begint dinsdagavond om 19.30 uur. Het afscheid wordt live uitgezonden via de website van de gemeente, maar is ook op televisie te zien bij Unity TV.

Zaterdagmiddag nam Driessen al afscheid van de inwoners van Leiderdorp met een receptie in het atrium van het gemeentehuis. Heel wat mensen hadden de regen getrotseerd en werden niet teleurgesteld. De bijeenkomst begon met de vertoning van een korte video die is gemaakt van de afscheidstournee door het dorp die de burgemeester in de aanloop naar haar vertrek maakte. Daarna werd Driessen zelf bevraagd over haar tijd in Leiderdorp en volgde nog een afscheidswoord door locoburgemeester Herman Romeijn.

Als klap op de vuurpijl werd de burgemeester toegezongen door LPL-raadslid en voormalig minikoraalburgemeester Eric Filemon die niet alleen het Leidse volkslied heeft geschreven, maar ook dat van Leiderdorp. Vandaag bracht hij een speciale versie ten gehore, waarbij Driessen het middelpunt vormde.

Stier
De afsluiting werd verzorgd door een groep Leiderdorpse VVD’ers met wie Driessen, zelf ook van VVD-huize, de afgelopen twaalf jaar te maken kreeg. De liberale Leiderdorpers hadden maar liefst drie cadeaus voor Laila Driessen. Een replica van een ‘beroemd Leiderdorps kunstwerk’, aldus oud-wethouder Willem Joosten. “De stier lukte niet.” Cadeau twee was een speciale uitgave van de Blauwe Stier. Een blaadje dat de VVD nog weleens wil uitgeven rond de verkiezingen. Dit keer stond het vol herinneringen en foto’s. Als derde cadeau kreeg ze van haar partijgenoten het Leiderdorpse gemeentewapen om aan haar woning in Alphen aan den Rijn te bevestigen.

 

Leiderdorp Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×