Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Marleen Schreuder, raadslid voor GroenLinks Leiden. “Dit keer mijn recept voor de plantaardige variant op Siciliaanse Pasta.”
Nodig voor 2 personen:
200 gram pasta (bijvoorbeeld penne of schelpjes)
200 gram cherrytomaten
aubergine
1 rode ui
3 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
2 kleine handjes rozijnen (geweld)
1 handje pijnboompitten
rucola
croutons of broodkruim
peper
zout
tijm (vers of gedroogd)
olijfolie
Bereiding:
Snij de aubergine en de cherrytomaten in blokjes. Snipper de rode ui. Kook de pasta volgens de instructies. In de tussentijd rooster je de pijnboompitten en zet deze apart. In een grote hapjespan eerst wat olijfolie, pers de knoflooktenen uit boven de pan en voeg de gesnipperde rode ui toe. Laat het even fruiten.
Voeg de aubergine toe en bak deze een paar minuten in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en roer het goed door. Voeg de rozijnen en de cherrytomaten toe aan de saus en laat het warmen. Breng het nog verder op smaak met peper, zout en eventueel een beetje tijm. Meng de pasta door de saus en voeg hieraan ook de pijnboompitten en croutons/broodkruim toe.
Opdienen met een plukje rucola bovenop.
Eet smakelijk!
Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907