Glow sticks en ander wegwerpplastic moet volgens de PvdD bij de taptoe worden uitgebannen. (Foto: Emile van Aelst)

Wegwerpplastic taboe bij 3 oktobertaptoe

Een duurzaam ‘lint van licht door Leiden’. Dat is waarvoor PvdD-raadslid Lianne Raat deze week aandacht gaat vragen in de Leidse gemeenteraad. Na een eerdere succesvolle actie tegen plastic dat tijdens de Peurbakkentocht in het water terecht kwam, richt de Partij voor de Dieren zich nu op het gebruik van ‘single use plastic’ in de Taptoe tijdens Leidens Ontzet.

“Bij de peurbakkentocht gooiden de deelnemers altijd snoepjes naar het publiek. Op zich best leuk natuurlijk, maar niet als je bedenkt dat heel veel in plastic verpakte snoepjes in het water terecht kwamen en daar nog jaren op de bodem blijven liggen”, zegt Raat die blij is dat aan dat fenomeen een einde is gekomen door middel van een verbod op het gooien van allerlei zaken naar de mensen langs de kant.

PvdD-raadslid Lianne Raat over het gebruik van wegwerpplastic tijdens de Taptoe op 2 oktober.

Bij de Taptoe blijft volgens Raat ook elk jaar heel veel troep achter op straat. “Het gaat dan om allerlei plastic lampjes en knoopcelbatterijen voor bijvoorbeeld glow sticks”, zegt Raat die overigens niks wil afdoen aan het lint van licht. “Niets ten koste daarvan, maar hopelijk wel een stukje duurzamer.” Wethouder Yvonne van Delft heeft beloof om met de 3 October Vereeniging in gesprek te gaan over het gebruik van herbruikbare materialen tijdens de Taptoe.

Duurzaamheid Leiden Politiek Leidens Ontzet 2024


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×