Wethouder Elfred Bus (economische zaken Oegstgeest) ontsteekt de verlichting. (Foto's: Chris de Waard)

Winkeliers maken zich op voor de feestmaanden

Met de intocht van Sinterklaas in de verschillende gemeentes in de Leidse regio in zicht, maken de winkeliers zich ook weer op voor de feestmaanden. De winterperiode leent zich daarnaast bij uitstek voor feestelijke versiering en verlichting in de verschillende winkelgebieden.

Zo heeft Centrummanagement Leiden de feestelijke versiering weer in de Leidse binnenstad laten ophangen in de aanloop naar de WinterWonderWeken en ook de ledlampjes in de bomen branden weer.

Ook in Oegstgeest gingen afgelopen week de lichtjes aan in Winkelgebied de Kempenaer. Wethouder Elfred Bus mocht de eerste lichtjes ontsteken op het pleintje bij de Terweeweg. In dertig bomen is permanente verlichting aangebracht die de tijdelijke eindejaarsverlichting vervangt die er tot vorig jaar was.

“Er is nu gekozen is voor permanente boomverlichting omdat de gezellige Kempenaerstraat zich daar bij uitstek voor leent”, benadrukken de winkeliers die het initiatief samen met bewoners hebben genomen. De boomverlichting blijft tot 1 maart 2024 branden. Volgend jaar wordt ook gevierd dat de naam ‘de Kempenaerstraat‘ 110 jaar geleden in gebruik werd genomen. “En dat is een extra reden voor dit feestelijke tintje.”

Economie Leiden Oegstgeest Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×