De twee voortvluchtige verdachten van de autobranden in de Meerhof in Leiden.

Daders autobranden op camera vastgelegd

Twee geparkeerde auto’s zijn eind september van dit jaar flink beschadigd geraakt nadat ze midden in de nacht in brand zijn gestoken. Dat gebeurde voor een huis aan het Meerhof in Leiden. Op camerabeelden zijn de twee verdachten te zien waar de politie naar op zoek is. Het regionale opsporingsprogramma Team West besteedde dinsdag aandacht aan de zaak.

De auto’s werden in de nacht van 23 op 24 september even na 3.30 uur in brand gestoken. Uit de beelden blijkt dat ze zijn overgoten met een brandbare vloeistof uit een jerrycan. Als de vlammen uit de wagens slaan, rennen de twee nog onbekende verdachten weg richting het einde van de straat. Het is onduidelijk waar ze daarna heen zijn gevlucht.

Het lijkt een gerichte actie, maar voor de eigenaren is het een raadsel waarom hun auto’s het doelwit zijn. Ze weten niet wie het heeft gedaan en waarom. De politie krijgt daarom graag tips over de verdachten op de beelden. Ze zijn in het donker gekleed, maar wellicht zegt hun kleding of de combinatie van de twee iemand iets. Ook informatie over een mogelijk motief is welkom.

Herkent u iemand?
Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×