Op verschillende locaties in de regio worden deze week activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers. (Video: Brigit Disseldorp)

Workshop chocoladetruffels maken als waardering voor mantelzorgers

Vrijdag is het de Dag van de Mantelzorger. Om alle mantelzorgers in de regio de kans te bieden zichzelf even te verwennen, staat de hele week in het teken van mensen die mantelzorg verlenen.

Uit onderzoek blijkt dat Voorschoten zo’n 7.500 mantelzorgers telt. Die besteden met elkaar zo’n 2,3 miljoen uur aan zorg voor hun dierbaren. Dat staat gelijk aan zo’n 60 miljoen euro aan zorgkosten per jaar. Op verschillende locaties worden deze week daarom activiteiten georganiseerd. Zo was er dinsdagmiddag een workshop chocoladetruffel maken bij het Vliethuis in Voorschoten.

“Het is goed dat mensen dat doen, maar het is ook best een zware taak”, zegt wethouder Hubert Schokker. “Maar af en toe moet je ook even aan jezelf denken en ik denk ook dat het dan goed is om even in een andere omgeving te zitten. Om weer even op te kunnen laden.”

Deze week vonden naast de workshop chocoladetruffel maken nog meer activiteiten plaats. Deze zijn te vinden op de website van Voorschoten Voor Elkaar.

Maatschappij Regio Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×