Markt Leiden (foto: Sleutelstad)
Als het aan raadslid Jansen ligt zijn politici voortaan maandelijks op de markt te vinden. (Foto: Sleutelstad)

Raadslid Jansen (D66) wil maandelijks op de markt in gesprek met Leidenaren

Als het aan gemeenteraadslid Bert Jansen (D66) ligt zijn Leidse politici voortaan een keer per maand op de markt te vinden. “Op het gemeentehuis zijn we een beetje vergeten hoe de gewone Leidenaar denkt. Daarom wil ik graag dat raadsleden op de zaterdagmarkt in gesprek gaan met inwoners.”

“De gemeente is onbegrijpelijk geworden”, aldus Jansen. “Ik merk het ook aan mezelf, dat lastige taalgebruik is er vanzelf ingeslopen. Mensen willen geen parkeervisie, ze willen een parkeerplaats.” Val de burger dus niet lastig met handelingsperspectieven, vindt Jansen, maar ga in gesprek.

Raadslid Bert Jansen in gesprek met Chris de Waard over zijn voorstel.

“Mijn doel is dat politici Leidenaren begrijpen, maar ook dat Leidenaren beter begrijpen wat politici doen en waarom. Neem bijvoorbeeld de parkeerplekken. Willen we rijden of willen we wonen? Er zijn heel veel mensen die willen wonen, dus dan kiezen we voor woningen. Ik wil graag in gesprek, onze dilemma’s uitleggen.”

Jansen wil graag de hele gemeentepolitiek erbij betrekken en komt daarom met een voorstel in de gemeenteraad. “Wat mij betreft zou elk gemeenteraadslid in gesprek moeten gaan met diens achterban, maar ook met de mensen die daar niet toe behoren.” Op 5 februari gaat de D66’er met de raad in gesprek over zijn voorstel. Hij hoop dan ook verder invulling te geven aan de precieze invulling. Als het aan hem ligt zijn gemeenteraadsleden vanaf komend voorjaar te vinden op de markt.

 

 

 

 

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×