De gemeenteraadsvergadering in Zoeterwoude. (Foto: Robbert Beurse)

Begroting Zoeterwoude: oppositie is tegen ondanks positief resultaat

Oppositiepartijen Progressief Zoeterwoude (PZ) en Senioren Belangen Zoeterwoude (SBZ) hebben donderdagavond tegen de voorgelegde begroting gestemd. Ze vinden dat er te weinig concrete afspraken in het document staan. Omdat coalitiepartijen CDA en VVD een nipte meerderheid in de gemeenteraad vormen is de begroting met zeven stemmen voor en zes tegen wel aangenomen.

De reactie van de oppositie komt voor coalitiepartij CDA erg onverwachts. “We hebben vanavond ruim drie uur gesproken over de begroting. Eigenlijk waren de partijen het over bijna alles eens. Ik hoorde in ieder geval geen grote verschillen. En dan komt bij het stemmen opeens de grote verrassing en stemt ‘de overkant’ tegen. Heel jammer”, zegt CDA-raadslid Max van Mil na afloop van de raadsvergadering.


PZ-fractievoorzitter Myrna van der Poel en CDA Zoeterwoude raadslid Max van Mil over de begroting.

Zorgen
PZ-fractievoorzitter Myrna van der Poel vindt dat haar partij niet in kán stemmen met de voorgelegde begroting. “Deze coalitie zegt dat ze daadkracht heel belangrijk vindt. Maar dat zien we nergens terug. Leuk dat de begroting sluitend is en zelfs een klein positief resultaat heeft, maar we missen concrete beloftes. Er moet veel gebeuren, maar er staat onvoldoende beschreven hoe CDA en VVD dat willen bereiken. Wij maken ons echt grote zorgen over de toekomst. En zien dan ook geen reden om voor deze begroting te stemmen”, legt ze uit.

Kinderachtig
Van Mil vermoedt dat het de partij nog steeds dwars zit dat ze, ondanks dat PZ de meeste stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen kreeg, niet in de coalitie terecht is gekomen. “Het is best kinderachtig als je alleen maar tegen de begroting stemt omdat je nog steeds boos bent over de coalitiesamenstelling”, stelt de fractievoorzitter van CDA Zoeterwoude, Astrid Coene. “Denken dat we tegenstemmen omdat we in de oppositie zitten is pas kinderachtig”, zegt Van der Poel.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×