Burgemeester Van der Velden kijkt uit naar het bezoek van de sint aan Leiden. (Foto: Sleutelstad)

Burgemeester Van der Velden: 'Sinterklaas ontvangen is pareltje van dit ambt'

Nog een week en dan stapt Sinterklaas weer aan wal in Leiden. De Pakjesboot071 meert op 18 november om 12.00 uur aan bij de Beestenmarkt waar de Goedheiligman wordt ontvangen door de Leidse burgemeester Peter van der Velden.

“Daar zie ik naar uit hoor”, zegt de burgmeester die het sowieso wel op honderdplussers heeft. “Sinterklaas is een prachtig kinderfeest. De Sint ontvangen hoort bij de pareltjes die een stad besturen zo leuk maken.”

Komende week bezoekt Van der Velden ook zijn eerste honderdjarige sinds hij in september in Leiden als burgemeester aan de slag is gegaan. “Het is altijd heel leuk om in gesprek te komen met mensen die in die honderd jaar heel veel hebben zien veranderen. Ze hebben de komst van de auto meegemaakt en allerlei elektronica.”

Rode wangen
Van der Velden vertelt een anekdote uit de tijd dat hij burgemeester in Breda was. “Aan de hand van zo’n ontmoeting ontwikkelt zich vaak een heel mooi gesprek. lk heb weleens meegemaakt dat zo’n mevrouw mij het hof maakte. Nou, daar stond ik dan met rode wangen. Ze zag er nog uiterst charmant uit en toen ik wegging, zei ze dat ze nog wel eens een keer met me op pad wilde. Nou, dat hebben we gedaan. Ik heb haar een zondagochtend op laten halen met een historische sportwagen en toen zijn we naar Breda Hippique gegaan.  Ik heb haar pas om 22.30 uur weer thuis afgezet.”

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×