Sint, een piet en paard. (Foto: Sleutelstad)

Hoofdpiet: 'Zaterdag gewoon op de Beestenmarkt'

Pakjesboot071 legt zaterdag 18 november gewoon aan in de Leidse binnenstad. “Daar heb ik alle vertrouwen in.” De hoofdpiet was te gast in De avond van Sleutelstad. “Het gaat dit jaar voorspoedig”, aldus de hoofdpiet tegen Sleutelstad-presentator Robbert Beurse. “We zijn nu in de buurt van Frankrijk.”

Het is bepaald niet vanzelfsprekend dat de Sint zonder brokken aankomt in Nederland. Zo zonk de pakjesboot van de Sint vorig jaar en zijn in eerdere jaren door storm ook pakjes overboord geslagen. Hoewel het allemaal goed lijkt te gaan met de reis is er desondanks ook dit jaar toch wat misgegaan. Het boek van Sinterklaas is achtergebleven in Spanje.

“Geen probleem”, aldus de hoofdpiet. “We hebben een nieuwe gekocht.” Het nieuwe boek betekent wel dat er een schone taak ligt voor de hoofdpiet. “Ik moet alle namen van de kinderen uit Leiden opnieuw in het boek schrijven.” Kinderen die bang zijn dit jaar door de Sint overgeslagen te worden door hun gedrag in het afgelopen jaar hoeven zich geen zorgen te maken. “In het nieuwe boek gaan we alleen lieve herinneringen opschrijven.”

Sinterklaas wordt dit jaar om 12.00 uur ontvangen door burgemeester Peter van der Velden bij de Beestenmarkt in Leiden.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×